Formål

Foreningen Salina er en nyopstartet forening, der har til formål at støtte arbejde med prostituerede i Mumbai Indien.

Dette vil vi gøre ved at støtte en lokal NGO der har erfarring og viden indenfor området, men som mangler finansielle midler til at udvilke deres arbejde.

I første omgang starter vi et samarbejde op med NGOen Sneha Sagar, som betyder kærlighed og medfølelse på Hindi. Sneha Sagar er en lille NGO med en stort arbejde i mange af Mumbais slumkvartere hvor de hjælper fattige familier til at forbedre deres levevilkår.

Sneha Sagar har meget erfarring indenfor arbejdet med prostitution. Lige nu driver de et støttecenter i ét slumområde, og vores målsætning er at samle nok faste donationer ind til at Sneha Sagar kan åbne endnu et støttecenter i en anden (del af byen) bydel, Thurbe.

(Foreningens første mål er at kunne financiere driften af et et støtte center i et af Mumbais strore prostitutions kvartere ved navn Thurbe.)

Sex arbejde i slummet

Thurbe er et af Mumbais mange kvartere for prostitution. I Thurbe bor og arbejder ca. 4000 kvinder, under vanskelige forhold. En stor del af kvinderne arbejde under slave lignende forhold, hvis de siger nej til en kunde eller i det hele taget brokker sig bliver de ofte lukket inde eller sultet. De resterende kvinder har valgt erhvervet af ekstrem nød- prostitution har været den sidste mulighed. 

 

Kvinderne bor i små huse med ca. 3 - 7 kvinder, som ofte kun består af et rum. Husene ledes af en alfons, der har ansvaret for pigerne, og som erhverve sig ved at tage ca. 50 % af kvindernes løn. Kvindernes børn bor sammen med dem, og opholder sig hvor kvinderne gør, også når kvinderne arbejder.

Husene har hverken toiletter eller bad. Man kan hente vand ved forskellige haner i slummet, og man vasker bag i huset hvor der er et lille hul i betonet der udgør afløb.

Kvinderne arbejde fra om eftermiddagen til ud på natten. Ofte sover kvinderne op af formiddagen, og har derved svært ved at finde energi til at sende børnene i skole 

 

Udfordringer

Prostitutions kvatere i mumbai af ledet af lokale mafia grupper. Mafiaen tjener penge på områderne ved at kræve højehuslejer og bestikkelser. En stor del af arbejdet er at være på god fod med Mafiaen og alfonserne, for at den lokale NGO kan have lov til at være og arbejde i området. Dette sætter også nogle direkte begrænsninger i forhold til hvilke ydelser et støttecenter kan tilbyde.

 

At arbejde i Indien er generelt ikke problemfrit. Vi tager udfordringer som de kommer med styrke og optimisme.