Asina, Turbhe 2015

Asina, Turbhe 2015

Socialarbejderne på Salinas støttecenter i Turbhe knokler for, at bordelområdets piger gennemfører deres skole, så de får den frihed til selv at vælge sexarbejdet til eller fra, som deres mor måske aldrig har haft.

Socialarbejderne på Salinas støttecenter i Turbhe knokler for, at bordelområdets piger gennemfører deres skole, så de får den frihed til selv at vælge sexarbejdet til eller fra, som deres mor måske aldrig har haft.

For english version, click here

Pigerne har mørk hud, og det vil hæve den pris, hun skal betale. Måske med op til 300.000 rupees pr. pige. Det svarer til 30.000 kr. Men Asina vil ikke gifte sine døtre væk, mens de endnu er børn.

Asina arbejder i Turbhe på et af bydelens mange bordeller, og hun gør det for sine døtre. Hun arbejder hårdt for at give dem det valg, hun aldrig selv fik.

Asina voksede op i Calcutta, uden for byen. Hendes opvækst her fik dog en brat ende, da forældrene besluttede sig for at gifte hende væk. Som elleveårig blev Asina tvunget til at flytte fra sin familie for at bo sammen med sin voksne ægtemand. En mand, som hurtigt viste sig at være voldelig, både verbalt og fysisk. Særligt når han drak. Asina levede i det voldelige ægteskab i flere år, men da drukken tog til, og volden også begyndte at gå ud over hendes to døtre, vidste hun, at det var på tide at komme væk. Asina flygtede med sine døtre, men volden stoppede ikke der.

Hendes døtre, Ratna og Hema, sendte hun hjem til sin mor i Calcutta, mens Asina selv var opsat på at finde et job, så hun kunne betale for sine døtres skolegang. Så Asina solgte sine øreringe for 900 rupees, og for pengene købte hun en togbillet til Mumbai, hvor hun håbede at finde et job.

I Mumbai sov Asina på togperronen et par dage. En dag mødte hun en kvinde, som sagde, at hun kunne hjælpe hende finde et job i Turbhe. Da de ankom til Turbhe blev det dog hurtigt klart for Asina, at hun var blevet snydt. Kvinden solgte Asina til et af Turbhes mange bordeller for hvad der svarer til 5000 kr. Bordellet var Asinas nye arbejdsplads. Og her var ingen mulighed for at sige op, for som handlet kvinde i Turbhe skal man tjene sin købssum ind til bordelejeren, før man kan tjene penge til sig selv.

Fordi alt hvad Asina tjente den første lange tid gik til bordelejeren, måtte hendes døtre, der nu gik i anden klasse, droppe ud af skolen og begynde at arbejde i markerne i stedet. Da Asina endelig havde betalt sin købssum af, så hun derfor ingen anden udvej end at arbejde endnu hårdere for at tjene penge nok til at hendes døtre kunne komme tilbage i skole.

Alt hvad Asina tjener, sender hun til sine døtre i Calcutta.

Asinas historie er desværre langt fra unik. Vi mødte Asina i Turbhe, hvor Salinas støttecenter ligger, og mange af de andre kvinder, der kommer på centret, deler Asinas skæbne: De blev tvunget ind i sexindustrien på flugt fra fattigdom eller et voldeligt ægteskab.

På Salinas støttecenter i Turbhe forsøger vi at skabe et trygt rum for kvinder som Asina. Kvinder, der er ofre for vold på mange niveauer, og hvis dagligdag stadig er præget af vold og overgreb. På centret har vi ansat dygtige socialarbejdere, som kan rådgive kvinderne og hjælpe dem hele de deres sår på sjælen, ligesom de sørger for, at de får lægelig hjælp. Socialarbejderne knokler også for, at bordelområdets piger gennemfører deres skole, så de får den frihed til selv at vælge sexarbejdet til eller fra, som deres mor måske aldrig har haft.  

Du kan også gøre en forskel for voldsramte kvinder som Asina ved at støtte Salina. Selv for en lille donation kan du gøre en stor forskel – alle donationer går nemlig ubeskåret til vores arbejde i Indien.

Støt her